Menu

6 unieke eigenschappen

Veelzijdig

Squid is de enige raambekleding die op elk type en op elke vorm van raam kan aangebracht worden. Het textiel is zowel vocht- als hittebestendig en is uitermate geschikt voor maatwerk of speciale toepassingen.

 

Vocht- en hittebestendig

Squid kan temperaturen aan tot 60°C en is brandvertragend (M1/B1). Dat betekent dat je het in ruimtes kan gebruiken waar strenge brandnormen gelden. Ook vocht is geen probleem voor de kleefkraceren. Bovendien laat de geweven structuur van Squid ook toepassingen toe op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas.ht van het raamtextiel. Je kan Squid dus met een gerust hart op ramen in je badkamer, garage, keuken of wasruimte install

 

Maatwerk

Heb je ronde, driehoekige of ruitvormige ramen? Wil je Squid op een dakraam, een glazen koepel of in je veranda plaatsen? Zolang je raam van glas is, past Squid er op. Je snijdt het raamtextiel immers op maat. Ideaal voor kleine raampjes naast de voordeur, maar ook voor grote raamoppervlakken. Die kan je mits de nodige precisie zonder zichtbare naad met Squid bekleden.

Download de technische fiche.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Transparantie en privacy

Squid is een transparante stof die het mogelijk maakt overdag naar buiten te kijken, maar die de inkijk naar binnen sterk belemmert. Met Squid geniet je dus van je privacy én van je uitzicht.

 

Ongestoord genieten

Het effect van Squid op je raam kan je vergelijken met dat van een glasgordijn of voile. Voorbijgangers kunnen niet naar binnen gluren terwijl jij wél van het buitenzicht kunt genieten en er voldoende daglicht binnenkomt. Dit in tegenstelling tot een plastic raamfolie waar je helemaal niet doorheen kan kijken en dus ook jouw daglicht wegneemt.

 

's Avonds gaat het licht aan

Ook ’s avonds zorgt Squid ervoor dat u in een gezellige cocon zit. Wanneer het donkerder wordt buiten dan binnen, wordt de inkijk veel minder belemmerd. Dan sluit je dus best je gordijnen of rolluiken. De werking van Squid wordt geïllustreerd aan de hand van de time lapse video.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Stijlvol

Squid is een textiel met een mooie, natuurlijke uitstraling. De unieke textuur maakt het bovendien praktisch in onderhoud en geschikt voor elk interieur en type architectuur. Onze zes kleuren zijn precies gekozen zodat Squid ook perfect bij uw inrichting past.

 

Mooi en praktisch

Squid heeft haar unieke textuur te danken aan haar productietechniek. Het textiel wordt geweven met polyester garens en geniet zo van een zachte en warme uitstraling. Ondanks de textielstructuur is Squid eenvoudig te reinigen. Yoghurt, confituur, choco, en mayonaise verwijder je zonder problemen. Daarnaast is Squid ook vocht- en hittebestendig en kan het worden toegepast op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Enkel de zwarte versie (Coal) mag niet gebruikt worden op dit type glas.

 

Voor elk interieur

Dankzij het minimalistische karakter van Squid past deze raamdecoratie binnen elk interieur en bij elk type architectuur. De zes kleuren zijn heel precies gekozen zodat ze ook bij jouw interieur aansluiten. Laat je inspireren door het effect van Squid in de kleuren Chalk, Bone, Oak, Ash, Rock en Coal op de inspiratiepagina.

Bovendien maakt de eenvoudige installatiemethode eender welk ophangsysteem overbodig. Bekleed je raam met echt textiel op de meest eenvoudige manier.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Zonwerend

Squid houdt een groot deel van de zonnewarmte buiten en is zo ideaal als zonwerende oplossing. Squid is bestand tegen zware zonne-intensiteit en extreme luchtvochtigheid. Het is een open ademend textiel en is, in tegenstelling tot plastic raamfolie, compatibel met HR++(+)-glas of hoogrendementsglas. Enkel de zwarte versie (Coal) mag niet gebruikt worden op dit type glas.

 

Vocht- en hittebestendig

We vinden het belangrijk ons product grondig te testen. Squid werd in een labo-omgeving blootgesteld aan zware zonne-intensiteit. We pasten diezelfde omgeving ook aan naar een luchtvochtigheid van 99%. Squid kwam perfect uit beide tests waarbij de kleefkracht van de lijm niet werd aangetast.

 

Een derde minder zonnewarmte

Zonnewarmte wordt twee keer geweerd wanneer je Squid gebruikt. Je hebt allereerst geen luchtlaag tussen je zonwerende materiaal en het glas van je raam. Ten tweede reflecteert het textiel een deel van het zonlicht. Zo hou je de warmte tegen voor die binnenkomt. Afhankelijk van de kleur wordt 25% tot 36% van de zonne-energie weerkaatst. De ervaring leert dat de gevoelstemperatuur met minstens 3°C vermindert.

 

Multifunctioneel

Je kan Squid gebruiken op dakvensters zoals Velux, schuiframen die gericht zijn op het zuiden, glazen daken, dakkoepels, enzovoort. In tegenstelling tot plastic raamfolie mag je Squid op HR++(+)-glas of hoogrendementsglas gebruiken. De lijm noch het textiel ondervinden nadelige effecten van zware UV-stralen. Meer informatie hierover vind je in onze FAQ-sectie.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

Eenvoudig

Squid is snel en eenvoudig te installeren. Je kunt het helemaal zelf of je doet beroep op één van onze vakmannen. Je hebt er geen professioneel materiaal voor nodig en de installatie gebeurt bovendien zonder beschadiging aan jouw muren of interieur.

 

Aankoop & materiaal

De voorbereiding van de installatie begint bij de aankoop. Squid wordt aangeboden op rollen van 130 cm breed. Koop dus de lengte die je nodig hebt (tot 15m lang). De plaatsing kan zonder machines of gevaarlijke producten. Je hebt alleen poetsgerief, een cuttermes en een rakel of liniaal nodig.

 

Plaatsen

Het raamtextiel aanbrengen doe je in vier stappen: reinigen, kleven, snijden en stevig aandrukken. Eenvoudig, maar het is belangrijk om de volgorde te respecteren. Ben je niet meteen tevreden? Geen probleem: in tegenstelling tot plastic raamfolie kan je Squid meerdere keren herpositioneren tijdens de installatie. Aan het einde van de installatie druk je het stevig aan en dan zit je job er op. Let er wel op dat je vanaf dan het textiel niet meer verplaatst. Laat je de installatie liever aan een professionele plaatser over? Je vindt snel een vakman op onze verdelerspagina. Die zal je Squid optimaal tot zijn recht laten komen.

 

Grote oppervlakken

Kleine ramen kan je zonder probleem alleen bekleden. Voor grote raamoppervlakken ben je best met z’n tweeën. Een groot raam met Squid bekleden kan met een nauwelijks zichtbare naad, mits het nodige geduld en de nodige precisie. Je vindt de instructievideo en een uitgetekend stappenplan op de installatiepagina.

Ja, ik ben geïnteresseerd!

100% Belgisch

Squid is 100% Belgisch. Onze unieke raamdecoratie werd ontwikkeld en geweven door Lampe_textiles in Tielt. Gedreven door onze passie voor textiel, liefde voor schoonheid en met kwaliteit hoog in ons vaandel.

 

Traditie en innovatie

De Vlaamse textielindustrie kent een lange traditie en Lampe_textiles heeft altijd een erg goede reputatie genoten. Squid is een hoogtechnologisch product dat werd ontwikkeld en geweven in onze fabriek in Tielt. Naar goede traditie waken we over de kwaliteit van ons raamtextiel en zijn we constant op zoek naar mogelijke innovaties.

Blijf je graag op de hoogte van onze productontwikkelingen? Schrijf je in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte.

Ja, ik ben geïnteresseerd!